Van mijn oma in Hongarije (waar ik ben geboren) heb ik de creatieve genen mee gekregen.
Al op jonge leeftijd heeft zij mij o.a. breien, haken en naaien geleerd en uiteindelijk ben ik naar de modevakschool gegaan en ‘kleermaker’ dameskleding geworden.
In 1993 ben ik met de liefde van mijn leven mee naar Nederland gekomen en na wat omzwervingen in 2007 in het mooie Groningse plaatsje Wedde neergestreken om daar mijn naaiatelier Naaiatelier Anci te beginnen. Eerst alleen als kleermaker/hersteller en sinds 2008 geef ik ook naailessen en diverse soorten workshops voor volwassenen en kinderen.
Rond 2010 heb ik leren spinnen. Daarbij ga je je eigen wol wassen en kaarden, ontzettend leuk maar ik had ineens wel heel veel garen.
En wat kun je nog meer doen met wol? Vilten!!
En toen ik dat eenmaal doorhad ging ik los: sjaals, hoedjes, accessoires, jasjes, noem maar op. De afgelopen jaren heb ik vele technieken geleerd en verschillende materialen uitgeprobeerd en vooral de nuno techniek en de combinatie van (Merino) wol met zijde zijn bij mij favoriet!

Op een gegeven moment begon ik ook mijn eigen materiaal verven met verschillende materialen en methodes.
Tot 2019 juli heb ik mijn zelfgemaakte producten onder de naam Naaiatelier Anci verkocht, maar die naam vond ik niet meer passen en is de naam verandert in AnciWoolWorks.

Mij man heeft al meer dan 35 jaar bijen. Van de bijenwas en honing maken we zeep, bijenwas doeken en wasblokken.

Anci Piller